Luontokoulu

Meriharjun luontotalo tarjoaa kokonaisvaltaisia, toiminnallisia ja elämyksellisiä ympäristökasvatusohjelmia. Tavoitteena on tukea ja syventää oppilaan luontosuhdetta, mahdollistaa koulussa opitun ympäristötiedon hahmottamista osaksi omaa elämää sekä vahvistaa ympäristökansalaisuutta tarjoamalla ympäristövaikuttamisen mahdollisuuksia. Lisäksi luonnossa olemisella ja liikkumisella on tutkittu positiivinen vaikutus niin ihmisen fysiologiaan, mielialaan kuin tunteiden säätelyyn.

Meriharjun luontotalo on osa Ympäristötoiminnan nuorisotyöyksikköä eli ”Ymnyä” Helsingin kaupungin nuorisopalveluissa. Ymnyssä kehitämme ja toteutamme nuorisotyöllistä otetta ympäristö- ja seikkailukasvatukseen kaikissa toimipisteissämme. Syksyllä 2018 Ymnylle myönnettiin arvostettu Ekokompassi. Lisäksi olemme valtakunnallisen luontokoulujen verkosto Lyken jäsen ja kehittämiskeskus. Retkiä ohjaa ammattitaitoinen, innostava henkilökuntamme: tule luokkasi kanssa löytämään kipinä luonnossa liikkumiseen, luontoelämyksistä nauttimiseen ja kestävän elämäntavan toteuttamiseen koulun arjessa.

 

Hakeminen

Luontokoulupäiviin haetaan erillisellä lomakkeella kaksi kertaa vuodessa.

Kevätkausi on huhtikuusta toukokuun loppuun ja syyskausi syyskuusta marraskuun puolivälin tienoille. Luontokoulupäivät ovat vuodesta 2019 alkaen keskiviikosta perjantaihin.

Syyskauden haku päättyy elokuun lopussa. Kevätkaudella on ensimmäinen haku-deadline helmikuun alussa ja toinen maaliskuun alussa.

Tutustu ohjelmiin ja hae luontokouluun:

 

 

 

 

 

 

 

 

Esite 4. – 6. luokkalaisille

Hae mukaan: Klikkaa tästä

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Esite 7. – 9.luokkalaisille

Hae mukaan: Klikkaa tästä

Lisätietoja:
Meriharjun luontotalo
luonto.talo@hel.fi
+358 (0)9 310 890 38

Yhteistyössä: