Nuorten oma idea

Nuorten Ekokahvila on helsinkiläisten nuorten vaikuttamisjärjestelmä Ruudista noussut idea. Ensimmäistä kertaa kahvila toimi helmikuussa 2018 nuoren talvilomatapahtuma Reaktorissa. Kesällä vuorossa oli Pop Up tyylinen kesäkahvila.

Nuorten Ekokahvilatoimintaan palkattiin kesäksi 16 – 17 -vuotiaita kesätyöntekijöitä, jotka saivat toiminnasta paitsi kesätyökokemuksen ja palkkaa, myös koulutusta kahvilatoiminnan saloihin. Toimintaa luotsasi ympäristötoiminnan nuorisotyöyksikkö, joka järjesti nuorille myös mahdollisuuden suorittaa hygieniapassi.

Toiminta jatkuu kesän jälkeen ympäristötoiminnan nuorisotyöyksikössä, josta toiminta siirtyy marraskuussa Nuorten ympäristötilaan, joka avautuu Kauppakeskus Saaren yhteyteen.

Nuorten Ekokahvila tavarapyörineen liikkui kesä – ja heinäkuun ajan eri tapahtumissa. Ekokahvila myi itsetehtyjä ja Reilun kaupan tuotteitaan mm. Laajasalon ja Itä-Helsingin alueella, Kallahden NutaFudis tapahtumassa, Kumpulan koulukasvitarhalla, NuoriEspa tapahtumassa, Mustikkamaan Syötävässä puutarhassa ja Vartiosaaressa.

Kaikki kahvilan astiat ovat biohajoavia ja ne ovat tehty maissista tai muusta luonnolle ystävällisestä materiaalista.

Ota meihin yhteyttä ja ehdota uutta vegaani/kasvisreseptiä: nuortenekokahvila@gmail.com

Seuraa meitä:
@nuorten_ekokahvila (Instagram)
@ekokahvilanuoret (Facebook)

Lisätietoja:
ymparistotila(at)hel.fi